Skip to content
Menu
0
Vaša korpa je trenutno prazna. Idite na prodavnicu.

Uslovi korišćenja

Korišćenje sajta narator.rs

 1. Prilikom korišćenja sajta obavezni ste poštovati važeće zakone i propise. Sadržaj sajta ne sme biti modifikovan, distribuiran, reprodukovan, prodavan, kopiran ili na bilo koji drugi način upotrebljavan i činjen dostupnim trećim licima.
 2. Prema propisima Zakona o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, broj 88/2021), elektronska kupovina na našem veb-sajtu www.narator.rs smatra se prodajom na daljinu.
 3. Zabranjeno je objavljivanje materijala koji vrši klevetu, povredu prava, koji je uvredljiv, lažan, preteći, vulgaran, pornografski ili podstiče na krivična ili protivzakonita dela.
 4. Zadržavamo pravo uklanjanja ovakvog materijala sa sajta bez prethodnog upozorenja korisnika. Lažno predstavljanje i objavljivanje netačnih podataka o sajtu ili osobama vezanim za isti je zabranjeno. Korišćenje sajta u propagandne svrhe, preprodaju robe, postavljanje virusa i svih kompjuterskih kodova koji mogu oštetiti ili preuzeti kontrolu nad sajtom su takođe zabranjeni.
 5. Sajt narator.rs je prodajno mesto čije radno vreme je svakodnevno 24 sata. Međutim, vanredna nedostupnost prodajnog mesta može se javiti zbog tehničkog održavanja ili nepredviđenih okolnosti izvan kontrole izdavačke kuće Narator.

 

Info servis radi svakog radnog dana od 9 do 16 časova. Telefonski razgovori mogu biti snimljeni u cilju unapređenja usluge.

Načini plaćanja

Kupljene proizvode možete platiti pouzećem, uplatnicom, karticom ili kao pravno lice.

 • Platnim karticama:
  Prilikom izbora opcije plaćanja platnim karticama, tokom procesa naručivanja automatski ćete biti preusmereni na sajt Raiffeisen banke, koji sprovodi procesuiranje kartica na internetu. Na sajtu Raiffeisen banke, unesite broj svoje kartice i ostale potrebne podatke. Banka proverava vašu karticu i dostupnost sredstava na računu. Ukoliko ispunjavate uslove za plaćanje, sredstva se rezervišu na vašem tekućem računu u iznosu porudžbine. U slučaju uspešne transakcije, automatski ćete dobiti email sa svim detaljima narudžbenice i transakcije. Nakon završetka plaćanja na sajtu Raiffeisen banke, vraćate se na narator.rs radi završetka kupovine. Podaci sa platne kartice se prenose u zaštićenoj formi putem SSL protokola, obezbeđujući visok nivo sigurnosti prilikom plaćanja. Sigurnost podataka garantuje Raiffeisen banka, a informacije o platnoj kartici nikada nisu dostupne prodajnom mestu delfi.rs. Ceo sistem je organizovan s ciljem maksimalne zaštite poverljivih podataka i predstavlja globalni standard za online plaćanja.
 • Pouzećem: Naručene artikle dostavljamo direktno na vašu kućnu adresu, a troškove narudžbine plaćate kuriru prilikom isporuke.
 • Uplatom na račun: Plaćanje se vrši uplatom na naš tekući račun. Nakon evidentiranja uplate, knjige će vam biti poslate u roku od 24 sata, isporučene u skladu sa rokom za dostavu. Rok za izvršenje uplate je sedam dana.

Isporuka naručenih proizvoda obavlja se u roku do 5 radnih dana putem kurirskih službi.

Potvrđivanjem kupovine, kupac preuzima obavezu plaćanja naručenih proizvoda.

Cena proizvoda je jasno naznačena uz svaki artikl. Popuste i promotivne akcije primenjujemo prema uslovima objavljenim na www.narator.rs. 

Prilikom online kupovine na sajtu www.narator.rs, kupac pristaje da mu fiskalni račun bude dostavljen u elektronskom obliku na unetu e-mail adresu.

Troškovi isporuke i rokovi dostave

Trenutno radimo isporuku samo na teritoriji države Srbije. Dostava kurirskom službom za narudžbine plaćene platnom karticom, poštanskom uputnicom ili pouzećem iznosi 360 dinara.

Kurirska služba DExpress, sa kojom sarađujemo, trenutno ne vrši isporuke na teritoriji Kosova i Metohije.

Nakon što potvrdimo porudžbinu, isporuka robe kurirskom službom je do 5 radnih dana.

Autorska prava

Prema Zakonu o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije, bilo kakvo ručno ili softversko neovlašćeno kopiranje sadržaja ili delova sadržaja objavljenih na sajtu je zabranjeno. Sadržaj obuhvata tekstualni sadržaj stranica, komercijalne poruke-oglase, korisničke podatke, zanimljivosti, fotografije, logotipe, grafička rešenja i sve druge sadržaje koji se po zakonu smatraju autorskim delom. Prekršioci će biti gonjeni sudskim putem.

Reklamacija i pravo na odustanak od ugovora

 1. Postupak rešavanja reklamacije sprovodi se u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača (“Službeni glasnik RS”, br. 88/2021).
 2. Imate pravo na zamenu neispravnih proizvoda ako je jasno vidljivo da greška nije nastala nepravilnim korišćenjem, već da je došlo do greške u proizvodnji, pakovanju ili transportu. Rok za prijavu fizičkog oštećenja nastalog u transportu je 24 sata od prijema paketa, dok je rok za prijavu fizičkog oštećenja proizvoda sa ličnim preuzimanjem 24 sata od preuzimanja porudžbine.
 3. Rok za isticanje nesaobraznosti proizvoda je 2 godine od dana kupovine.
 4. Prodavac je dužan odgovoriti na reklamaciju u roku od 8 dana od prijema iste, a rok za rešavanje reklamacije iznosi 15 dana od prijema reklamacije. Rok od 15 dana može se produžiti dok se potrošač ne izjasni o predlogu prodavca, a potrošač je dužan izjasniti se najkasnije 3 dana od prijema odgovora prodavca. Maksimalni ukupni rok za rešavanje reklamacije iznosi 18 dana.
 5. Ukoliko se potrošač ne izjasni u propisanom roku, smatraće se da nije saglasan sa predlogom prodavca. U slučaju odbijanja reklamacije, prodavac je dužan obavestiti potrošača o mogućnosti rešavanja spora vansudskim putem i informisati ga o nadležnim telima za vansudsko rešavanje sporova. Prodavac je takođe obavezan učestvovati u postupku vansudskog rešavanja potrošačkih sporova putem tela za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova.


Povrat robe se u tom slučaju vrši na naš trošak, a prijava ide na sledeći način:

1.  Pošaljite nam zahtev na adresu info@narator.rs.

Navedite sledeće podatke:
ime i prezime;

e-mail adresu;

broj fakture ili gotovinskog računa koji ste dobili sa robom;

poruku u kojoj ćete opisati razlog reklamacije.

 
2.  Artikle namenjene za povrat adekvatno spakujte kako ne bi došlo do oštećenja u transportu. Obavezno priložite fakturu ili gotovinski račun, a na koverti napišite „reklamacija“ i broj dokumenta koji ste dobili. Ne zaboravite da priložite originalni dokument (fakturu ili gotovinski račun) jer bez nje, na žalost, nismo u mogućnosti da zamenimo robu.

 

3. Nakon što reklamirana roba stigne u naše prostorije i obavi se provera opravdanosti reklamacije, ispravan artikal će biti poslan na vašu adresu. U slučaju da artikal više nije dostupan u našoj ponudi, izvršićemo povrat novca.

 • Pravo na odustanak od ugovora ima kupac u roku od 14 dana od kada mu je proizvod predat. U slučaju odustanka od ugovora, kupac treba poslati obaveštenje putem mejla na info@narator.rs, uz priložen popunjen obrazac o odustanku od ugovora. Kupac nije obavezan navesti razloge za odustanak od ugovora prilikom slanja obaveštenja i obrasca. Rok za slanje robe je 14 dana od dana slanja obrasca o odustanku od ugovora, pri čemu kupac snosi troškove vraćanja robe, osim u slučaju dobijanja pogrešne ili oštećene robe.
 • Nakon prijema proizvoda, proverava se njihovo stanje da bi se utvrdilo da li su neoštećeni. Ukoliko se oštećenje robe utvrdi kao rezultat neadekvatnog rukovanja od strane kupca, on je odgovoran za umanjenje vrednosti robe koje proizilazi iz neadekvatnog rukovanja. Ukoliko se utvrdi da je neispravnost nastala krivicom kupca, cena će mu biti odbijena, a roba će mu biti vraćena o njegovom trošku.
 • Dužni smo da u roku od 14 dana nakon prijema obrasca vratimo novac na račun koji je kupac naveo u obrascu, bez obzira na način plaćanja robe (gotovina, kartica ili uplata na račun).
 • Obrazac za odustanak od ugovora i ugovor o prodaji na daljinu možete pronaci na sledećim linkovima: obrazac za odustanak od ugovora, ugovor o prodaji na daljinu.

Zaštita privatnosti

 • Izdavačka kuća Narator se obavezuje da neće zloupotrebljavati lične podatke iz obrasca narudžbe. Lični podaci obuhvataju sve informacije koje identifikuju kupca, kao što su ime, prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja, itd. Narator neće otkrivati lične podatke kupca trećim licima, osim u slučajevima predviđenim zakonom ili kada je to neophodno radi ispunjenja obaveza.
 • Svi podaci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo onima kojima su neophodni za obavljanje posla. Narator i njegovi poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.
 • Narator se obavezuje da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima, neophodne za ispunjenje obaveza. Podaci koji se automatski beleže prilikom posete internet stranici (vrsta pretraživača, broj poseta, vreme provedeno na stranicama, itd.) koriste se isključivo u svrhu ocene posećenosti i poboljšanja sadržaja i funkcionalnosti. Kupci se informišu o načinu korišćenja prikupljenih podataka i imaju mogućnost izbora u vezi s njihovom upotrebom, uključujući mogućnost odabira žele li ili ne da im se ime ukloni s lista za marketinške kampanje. U slučaju promene ličnih podataka, kupac je dužan ažurirati ih na svom profilu ili obavestiti Narator o promeni. Narator nije odgovoran za nedostatke u vezi s narudžbinom ili isporukom proizvoda uzrokovane neažurnim podacima o kupcu.

 • Ukoliko želite opozvati svoj pristanak za obradu podataka o ličnosti, možete to učiniti u bilo kom trenutku. Nakon opoziva, Narator će izbrisati sve vaše podatke o ličnosti, ukloniti vašu adresu s mailing liste, te nećete više primati e-mail poruke kako je opisano u ovom obaveštenju.

  Pored prava na brisanje podataka, imate i sva ostala prava propisana Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Za sva dodatna pitanja ili informacije u vezi sa zaštitom vaših podataka o ličnosti, možete kontaktirati Narator putem e-mail adrese info@narator.rs.
 • Pored prava na brisanje podataka, imate i sva ostala prava propisana Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Za sva dodatna pitanja ili informacije u vezi sa zaštitom vaših podataka o ličnosti, možete kontaktirati Narator putem e-mail adrese info@narator.rs.

  Navedene odredbe o zaštiti ličnih podataka primenjuju se isključivo na web stranicu narator.rs i ne odnose se na spoljne stranice na koje upućuju linkovi na pomenutoj domeni. U vezi s elektronskim porudžbinama, Narator  neće slati e-poštu kupcu bez njegovog izričitog pristanka.
 • Navedene odredbe o zaštiti ličnih podataka primenjuju se isključivo na web stranicu narator.rs i ne odnose se na spoljne stranice na koje upućuju linkovi na pomenutoj domeni. U vezi s elektronskim porudžbinama, Narator  neće slati e-poštu kupcu bez njegovog izričitog pristanka.

  Sigurnost podataka prilikom kupovine platnim karticama garantuje procesor platnih kartica Raiffeisen banke, a ceo proces naplate obavlja se na stranicama banke. Podaci o platnoj kartici nisu dostupni Naratoru, jer se provera obavlja između kupca i Raiffeisen banke. Proces se vrši u dinarima, a za strane banke izdavaoce, iznos transakcije u dinarima konvertuje se u valutu banke. Svi podaci o bezbednosti i privatnosti prilikom plaćanja detaljno su opisani na sajtu.
 • Sigurnost podataka prilikom kupovine platnim karticama garantuje procesor platnih kartica Raiffeisen banke, a ceo proces naplate obavlja se na stranicama banke. Podaci o platnoj kartici nisu dostupni Naratoru, jer se provera obavlja između kupca i Raiffeisen banke. Proces se vrši u dinarima, a za strane banke izdavaoce, iznos transakcije u dinarima konvertuje se u valutu banke. Svi podaci o bezbednosti i privatnosti prilikom plaćanja detaljno su opisani na sajtu.
 • Narator se obavezuje da pruži zaštitu ličnim podacima kupaca i da postupa u skladu s navedenim pravilima i standardima.